Ehliyet Sınavı Banka Ücreti ve Giriş Yerleri

EHLİYET SINAVI GİRİŞ BELGESİ VE YERİ SORGULAMA
Ehliyet sınavı giriş belgenizi sorgulamak için, herhangi bir sorgu sayfası bulunmamaktadır. Sürücü kursları e-sınav giriş belgesini MEB'e onaylatarak size elden teslim etmektedir. Bu belge olmadan e-sınava giremezsiniz. E-Devlet üzerinden giriş belgesi alınmamaktadır.

- Ehliyet sınavı giriş belgesini ancak kursunuzdan temin edebilirsiniz. Bu belge sınava girebilmek için kimliğinizle birlikte resmi belge olarak kullanılmaktadır. Sınav günü yanınızda mutlaka kimliğiniz ve ehliyet sınavı giriş belgesi olması gerekiyor. Kursu arayarak giriş belgesinin hazır olup olmadığını sorunuz. Hazırsa kurstan sınav giriş belgenizi alınız. Giriş belgesini aldıktan sonra üzerinde bulunan kişisel bilgilerinizin ve imzaların eksiksiz olduğundan emin olunuz.

- Ehliyet sınavı giriş belgesiyle sınava nerede gireceğinizi öğrenebilirsiniz. Kursunuz hangi ilçedeyse muhtemelen sınava gireceğiniz e-sınav merkezi de aynı ilçede bulunur.

- Ehliyet sınavı giriş yerleri sınavın gerçekleştireceği hafta belli olmaktadır. Giriş belgesini sınavdan bir kaç gün önce almaya özen gösteriniz.

- E-sınav kılavuzuna göre sınava geç kalırsanız ve o sırada sizden önce çıkan bir aday olursa sınava alınmayacağınız belirtilmektedir. Fakat geç kaldığınız halde sınavdan kimse çıkmamış ise sınava alınacağınız belirtilmektedir. İşinizi sağlama alıp erkenden sınava yerine gidiniz.

- Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. E-sınava cep telefonunuzu getirmeyiniz.

- Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.

- Her soru toplam 4'er şıktan oluşmaktadır.



Konular