Bakan Dinçer tarih verdi

Dinçer'den Twitter'da başlatılan dershane desteğine yanıt...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün Twitter'da #dersanemolmasaydı başlığı altında başlatılan dersanelere destek kampanyasına yanıt verdi. Dinçer, internette yürütülen kampanyalara rağmen, dershanelerin önümüzdeki yıl kapatılması için hukuki ve diğer boyutlarının araştırılmasının yılbaşında tamamlanacağını söyledi.

"Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi, Uluslararası Hayat Boyu Öğrenme Konferansı" öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dinçer şunları söyledi:

2013-2014 Eğitim yılından itibaren sekizinci sınıf öğrencilerinin girdiği SBS de kalkıyor.

Bu fiyatlara Quartz Saatler Kaçmaz İşte Dinçer'in açıklamaları:

"2013'TE DERSHANELER OLMAYACAK"

"Başbakanın öngördüğü dershanelerin kaldırılacağı tarih 2013. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da hedeflediği tarih bu. 2013'te dershaneler olmayacak. 2012 sonunda SBS'nin yerine gelecek sistem ve dershanelerle ilgili sistem ve çalışmalar açıklanacak.

"DERSHANELERİ MAĞDUR ETMEDEN FORMÜL BULACAĞIZ"

Karşımızda tek tip dershane yok. Sürücü kursları, İngilizce hazırlık, KPSS ve TUS gibi sınavları yapanlar var. Birden çok tür dershane var. Bunların her birisinin durumu göz önüne alarak hukuki düzenleme yapmak gerekiyor, tartışıyoruz. Ayrıca toplumu rahatsız etmeden, dershane mağdur etmeden bir formül bulacağız.

KPSS 'de öğretmenler 2013'ten itibaren genel sorular yerine branşlara yönelik soruları yanıtlayacak. 15 branşta sorular sorulacak.

"ŞUBATTA ATAMA YAPILMAYACAK"

Atama takviminde bir değişiklik yok. Şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacak.

"KÜRTÇE SEÇMELİ DERSE TALEPTE AZALMA VAR"

25 bin civarında Kürtçe seçen çocuk var demiştik, her okul kaydını verdiyse tamamlanmak üzere. Geriye doğru azalma var. 18 bin civarında. Diğer lehçelerle birlikte sadece Kürtçe değil. Ama onların içinde Kırmançi, Zazaca ve bazı lehçelerin seçen az, sayı sınırlı."

Konular